lördag 24 december 2011

Tjapukaij och Merry Christmas

Hi guys!
Julafton är över för vår del men jag misstänker att ni för tillfället sitter och kollar Kalle Anka. Liiite avundsjuk faktiskt. I ett desperat försök att skapa julstämning här i Cairns laddade jag och Måns tidigare idag ner "Rudolf med röda mulen", fungerade litegrann...
Dagen inleddes med powerwalk och hör och häpna - pappa följde med! Följden blev dock att tempot sänktes något. Ska nog inte fråga honom i fortsättningen... Sedan begav vi oss ner till strandpromenaden och åt brunch. I den nästan 35gradiga hettan stod tre tappra tjejer och sjöng julsånger med tomteluvorna på, all heder till dessa!
Efter detta åkte vi till Tjapukaij, som jag tror man kan förklara som en aboriginpark (?). Det bjöds på traditionell dans (ni blir nog inte förvånade när ni ser vem som gladeligen följde med upp på scenen..), spjut- och boomerangkastning, lära om vapen och mediciner och en teater om  uppkomsten/tron/kulturen. Ganska intressant men inte så pass kul att det var värt att film hela tillställningen. "Nej pappa, filma inte. Räcker det inte att vi har tråkigt en gång?". Typ.
Sedan körde vi till den stora poolen och svalkade av oss lite. Ovanligt att komma från mig kanske, men det var faktiskt ganska skönt när solen gick i moln och man kunde bege sig hem och vila lite på rummet.
Ikväll begav vi oss ut till kvällsmarknaden, köpte lite julklappar till varandra, åt god mat och lyssna på daddy's Australienhistorier. Classic.
Hoppas att ni alla där hemma har en underbar julafton och får många fina klappar. Vi har tänkt på er mycket idag! Varma kramar från Aussie.

Absolut inte oväntat...


Lite syskonbox innan kvällsmarknad!

(Nu ringde precis brandlarmet här och alla sovandes, alla utom jag dvs, flög upp med en väldig fart. Lite halvläskigt. Det visade sig dock vara falskt alarm så nu kan de sussa gott igen. Hejs.)

4 kommentarer:

  1. Hej vänner! Julen är nu över även här hemma..Det gick bra, o vi hade en avkopplande julafton med mycket gott! Ni verkade ha fått en upplevelse som är helt fantastisk! Kanske kan vi dansa som Tobbe gör, på festen som vi naturligtvis ska ha när ni kommer hem?! Han kan säkert lära ut de stegen snabbt?! Fortsätt njuta o var rädda om er. O, naturligtvis saknar vi er jättemycket famförallt i dessa juletider!!

    SvaraRadera
  2. Det var jag o Goliat som skrev kommentaren ovan..;)/ Kramkram Tinta

    SvaraRadera
  3. Hej vi önskar er en God fortsättning på julen och på er fortsatta resa

    Inger och Arne

    SvaraRadera
  4. Later harligt Tinta och Goliat!
    Tack sa mycket farmor och farfar, det samma onskar vi er!
    Lisa

    SvaraRadera