söndag 11 december 2011

Konstig mat och kineser, överallt

Hejhejhejhej där himma i mörkret!
Nu är vi äntligen framme i Singapore efter många timmar i luften. Eller ja, vi kom fram igår 17.00 lokal tid, vilket för oss var runt 09 på morgonen. Jag hade oturen att hamna bredvid en brittisk barnfamilj som fes konstant under hela natten. Att beskriva odören som vidrig vore att underdriva. Dock var bästa känslan att stiga på planet i ett kallt och regnigt London och hoppa av i ett drygt 30 gradigt Singapore, så kan leva med pruttungarna!
Vi bor på Copthorne King's Hotel som är mer än okej. Efter att vi anlänt igår hann vi inte med så mycket mer än en snabbis till poolen och ett besök i China Town. Jag käkade friterade räkor och rostade havregryn. Valet kan skyllas på pappa som stressade mig eftersom hans blodsockernivå låg på minus. Kan väl sammanfatta rätten som torr, stark, torr, och obegriplig.
Idag besökte vi först gymmet och sökte oss sedan ner mot frukostbuffén. Kokossylt, har ni käkat det? Jag har, på en pannkaka. Det var också ganska torrt kan jag meddela. Efter detta tog vi taxi till Marina Bay Sands som är ett hotell som består av tre enorma torn och mellan dessa ligger en surfingliknande platå. Google it, kan knappt beskrivas med ord. Tanken var att vi skulle ta hissen upp och bada i den berömda poolen som ligger på "surfingbrädan". Tyvärr regnade det ganska krafigt då så vi spenderade några timmar i ett mal undertiden. Efter att pappa (!) köpt på sig ett nagelvårdskitt åkte vi till Raffle's där vi drack Singapore Sling och slängde jordnötsskal på golvet - classic. När vi gick ut sken solen och vi vandrade längs Orchard Road som är känd som den stora shoppinggatan. Tyvärr slog jetleget (stavning osäker) till och vi satte oss på en uterestaurang istället. Det är i sådana tillfällen man är tacksam för att datornördar finns så att redbullen blev uppfunnen. Sedan tog vi återigen taxi bort till Marina's. Denna gången bestämde vi oss för att betala en hundring var och åka upp och bada lite, men tji fick vi för tydligen är poolen bara tillgänglig för gäster. Surt x jättemycket. Hursomhelst tog vi ändå hissen upp och beundrade den fantastiska vyen ett tag.
Nu är vi tillbaka på hotellrummen och gör oss i ordning för lite mat och shopping i China Town. Undrar vad jag blir pålurad idag... Än så länge har jag haft lite svårt att hitta internet någonstans så vi får se när nästa uppdatering kommer!
Heathrow









Fick avnjuta poolen på avstånd istället...

1 kommentar:

  1. Låter o ser hur bra ut som helst!! inte ett dugg avundsjuka....Hoppas att ni fortsätter att njuta. Längtar efter er!

    kramen till er alla/ Tinta o Golle, Fannie o Nellie

    SvaraRadera